"Låt den rätte komma in" - en roman i sann skräckis anda

Vår eminente Dirre har redan gett oss en fullblodad recension av "Låt den rätte komma in" av John Ajvinde Lindqvist så det känns överflödigt att ge ytterligare en recension här på bookbabes. Här kan du läsa vår recension av en skräckroman som ger kalla kårar och som har många psykologiska undertoner. Läsvärd för dig som gillar att bli skrämd!

AnnaPanna

Bookbabes tar sig an "Ur vulkanens mun"

En enig bookbabes har valt att läsa "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk.
 Vi ses på Centro 1 april klockan 18.00 för att recensera boken, äta och dricka gott. 

 AnnaPanna


Läbbig bokrecension på g

"Låt den rätte komma in" av John Ajvinde Lindqvist är utläst och recenserad. Håll ut - snart kommer det en kårdrypande recension här på bloggen.

AnnaPanna


Ny plats

BookBabes träffas på café Sylvia onsdag den 25 februari 18.00.

Stadshotellet har brunnit och förmodligen är Centro stängt ikväll.

Vi syns!

DirreN


En magisk Anna

På självaste alla hjärtans dag, 14 februari spelade Anna Ternheim på Lokomotivet i Eskilstuna.  Det var en magisk konsert som gav ståpäls långt efteråt. Annas melankoliska stämma får musiken att vibrera och hon slår an på hela känsloregistret hos mig. Trots hennes storhet anar jag en ungdomlig trulighet hos henne som gör musiken och scenframträdandet personligt och det gillar jag. I går läste jag på 350-års bloggen (kul koncept för övrigt!) att Anna kommer tillbaka till stan och spelar under jubileumsveckan - en konsert du inte bör missa med andra ord. :-)

Favoritlåtar just nu som min spelare är laddad med:
- What have I done
- Summer rain
- To be gone

Här kan du smaka på Annas musik.

AnnaPanna


En ny bekantskap på bokfronten

Jag har hittat en ny favorit - en författare som skriver med hjärta och hjärna i en härlig mix som får mig både att skratta och gråta mellan sidorna. Hon heter Lina Forss och har skrivit böckerna "Vildängel" och "Hallonbäcken" - två delvis självbiografiska böcker om tjejen Timotej af Lilja. Jag har precis avslutat "Vildängel" som fångade mig från första sidan. I den får vi bekanta oss med Timotej eller Timmy som hon också kallas, och i ett snabbt och hektiskt tempo stifta bekantskap med hennes liv under 70-,80, och 90-talet. Det är en känslomässig berg- och dalbana som rör sig mellan Stockholm och London där familjen ständigt är i centrum på ett jet-set-aktigt sätt. Även om boken kan upplevas som ytlig på grund av det överklassliv Timotej lever finns det en stark kärlek och varma familjeband mellan henne och övriga familjemedlemmar. Navelsträngen mellan Timotej och modern känns varm och äkta och visar upp sidor som bevisar att pengar inte kan få alla problem att försvinna.

Stundom påminner boken om "En spricka i kristallen", också den en delvis självbiografisk bok av Cecilia von Krusenstjerna.

"Vildängel" har ett häftigare driv i berättelsen och språket och jag som många gånger är en otålig och snabb läsare gillar det här fartfyllda tempot och kan till och med hålla mig i från att läsa slutet innan. Det om något är ett gott betyg från mig.

Betyg: fyra fartfyllda guldstjärnor.

AnnaPanna

Du har väl inte missat årets bokloppis?

Lördag 14 februari är det dags för årets bokloppis på stadsbibblan i E-tuna. Bibblan och allmänheten säljer ut sina böcker och jag lovar att du kan göra finfina fynd den dagen. Förra året kom jag hem med i stort sett olästa tegelstenar av Björn Ranelid och en bunt pocketböcker.  I år hann jag med att lägga beslag på ett bord så mig kommer du garanterat att träffa i bokvimlet!

AnnaPanna

Little miss Sunshine - en skrattorgie

En helt underbar och skruvad familj bestämmer sig för att låta dottern Olive få uppträda i skönhetstävlingen "Little miss Sunshine" i Kalifornien. Efter familjerådet packar sig den sexfixerade farfar´n, den självmordsbenägne morbror´n, den stumma sonen, livscoachen tillika pappan, dottern Olive och den sammhållande länken i familjen,mamman sig in i den allt annat än hela folkabussen. På sin roadtrip till Kalifornien inträffar både det ena och det andra som äventyrar familjesammanhållningen, men skönhetstävlingen är det ingen av dem som ska missa oavsett vad som händer på vägen dit.

Hög skrattfaktor, galna lösningar, kärlek och respekt för individen utlovas.

Betyg: fyra strålande guldstjärnor.

AnnaPanna

PS. Klicka på länken så får du ett smakprov ur filmen.


Ensam är inte stark eller tillsammans är man mindre ensam

Vill du bli hjärtevarm och samtidigt få dig ett gott skratt ska du se "Tillsammans är man mindre ensam" . Det är en varm och humoristisk film om fyra människor i Paris. Av olika anledningar korsas deras vägar och trots deras olikheter växer det fram en stark  vänskap och kärlek mellan de fyra individerna. Deras ensamhet är grunden till att deras möten uppstår och upptäckten av de andras närvaro får dem att blomma ut och öppna upp sina sinnen och tankar för omvärlden.

Filmen bygger på Anna Gavaldas roman och det brukar vara svårt att komma åt samma känslor och toner i en film, men här har verkligen regissören lyckats. Mycket tack vare de strålande insatserna av Audrey Tautou (Amelie från Montmartre), Guillaume Canet, Laurent Stocker och Francoise Bertin.

Betyg: fyra värmande guldstjärnor

AnnaPanna

PS. Bookbabes - läste vi boken i vår "gamla" bokcirkel? Jag har nämligen för mig att både Fröken A och Den femte kvinnan också har läst boken. Stämmer det? Däremot hittar jag inte någon recension av boken i arkivet.

RSS 2.0