Vila på norsk nedstämdhet

"Vila på gröna ängar" är den tredje delen i trilogin om syskonen Neshov och Torunn. För att få mest valuta för pengarna ska du läsa "Berlinerpopplarna" och "Eremitkräftorna" först - annars har du svårt att hänga med i alla upp- och nerfall som drabbar syskonen.

I denna bok är brorsdottern Torunn i fokus eftersom hon mer eller mindre har tagit över släktgården - mot sin vilja verkar det som med tanke på hur hennes känsloliv utspelar sig. Hennes farbröder dyker upp med jämna mellanrum i boken - Margido verkar äntligen ha insett att det finns ett liv utanför kistorna och Erlend är lika energisk som vanligt, om inte mer eftersom han nu även står inför uppdraget pappa. Den hemlighetsfulle farfar´n/gammelfarbror´n lyser upp tillvaron trots det enkla och borglömda liv han lever. Han och Torunn utvecklar ett speciellt förhållningssätt till varandra som förmedlar både utanförskap och stark värme. Även denna bok förmedlar en stark känsla av förträngda känslor som har svårt att komma till ytan på grund av många års känslomässiga blockeringar. Det vilar en sorgsenhet över samtliga syskon Neshov som dock gör tappra försök att närma sig varandra i denna bok.

Betyg: nja, den håller inte riktigt lika hög nivå som de två tidgare böckerna. Det vilar en norsk nedstämdhet över boken som gör den stundom tung att läsa så jag ger den 3 guldstjärnor med matt stjärnglans.

AnnaPanna

Utan spaning - ingen aning

Omvärldsbevakning är  för mig lika naturligt som att varje dag använda datorn för att kommunicera och utföra mitt arbete. För mig är det en självklarhet att använda internet, msn, sms, communities osv för att hålla mig á jour med trender, värderingar, utbyta information, tankar, erfarenheter och för att få inspiration. 
 
Dagens omvärldsseminarium gav mig både råg i ryggen och nya reflektioner över hur integration och mångfald, liksom kommunnikation spänner över alla områden - såväl i den riktiga världen som på nätet. . Utmaningen ligger inte i att upptäcka och bli medveten om det, utan i att få det integrerat som en naturlig del i vår vardag. Om vi inte vågar tänka nytt och bryta gamla invanda mönster  gör någon annan det åt oss utan att vi har en möjlighet att styra det på ett balanserat sätt. Det går inte att backa sig ur framtiden - däremot kan vi använda oss av den för att skapa möjligheter.

//AnnaPanna


Welcome BookBabes!

BookBabes är en bokläsande bokcirkel som:
1) Snackar böcker böcker böcker böcker 
2) Skvallrar. OBS! Inget skvaller behöver vara sant. Påhittade rövarhistorier är oftast de bästa.
3) Sist men viktigast: har mesta möjiga roligt!

BookBabes träffas:
25 februari 18.00 på Centro
1 april 18.00 på Grappa
6 maj 18.00 på Nybron
10 juni 18.00 på Tingsgårdens brygga för att njuta av försommarsolens varma strålar

Nästa bok att läsa och snacka om är:
"Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist

Malvamedlem: are you in or are you out?

Bloggläsare: läs nästa bok och dyk upp vetja! Alla som älskar att läsa böcker, snacka skit och ha roligt tillsammans med några bokläsande pratkvarnar är välkomna.

Goodbye Malva


Fröken Isakson och stadshusDirreN tog farväl av bokcirkeln Malva med en bokkväll i bästa läs- och vinanda.

Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde var den sista boken som vi tog del av som Malvare. Det var ett  värdigt slut för en rolig bokepok.

Berättelsen har allt. Den är välskriven och innehåller både sorg och glädje. Mest glädje förstås. Erlend är sanslöst rolig - vilken livsglädje. Undertecknade bestämmer att Erlends personlighet ska ligga till grund för nästa bokcirkel; "Mest möjliga roligt på minsta möjliga tid". Det är det boken förmedlar: du bestämmer själv vad du gör av din tillvaro. Antingen är du sur och bitter på din oförstående omgivning under din uppväxt eller annars skickar du roliga vykort till dina dötråkiga syskon :)

Bokens enda minus är omslaget. Allvarligt - ett omslag säger så mycket. Berlinerpopplarna ser ut att vara värsta "norska-fjord-idyll-boken", när den egenligen utspelar sig på en rejält förfallen gård. Skärp er bokomslagslayoutare!

Slutligen säger vi tack för en trevlig bokcirkeltid med Malva! Skål för nya BookBabes!

StadshusDirreN och Fröken Isakson

P.S Herrejisses, StadshusDirreN ser ut som Ronja Rövardotters halvgalna moster...snälla Isakson - jag behöver PhotoShophjälp!

RSS 2.0