Benjamin Buttons otroliga liv - en lustig och varm film

Historien om Benjamin Button (Brad Pitt) och hans otroliga liv är i stora drag lika lustig som klurig. En paradox på sitt egna lilla sätt, om mannen som istället för att åldras på sin väg mot döden, föds gammal och för varje år blir yngre och yngre. Filmen bygger på en novell av författaren författaren F. Scott Fitzgerald.

Benjamin Buttons otroliga liv tar sin tid. En tid som den behöver. Det är en film som växer fram och som utan något specifikt crescendo eller klimax skapar ett nästan gripbart engagemang. Humor, sorg och spänning blandas friskt och ger filmen bra nyanser. Cate Blanchett gör en grymt bra roll som kvinnan i Buttons liv från den dagen de möts tills han drar sitt sista andetag.

Filmmiljön är också speciell och sträcker sig över en lång tid med sin början i  i ett romantiskt New Orleans på 20-talet och som symboliskt avslutas med orkanen Katrina.

Betyg: fyra guldstjärnor - det här är en film som berör och stannar kvar i minnet.


Bokcirkeln i graven?

Det verkar som bookbabes bokcirkel har gått i graven, eller i alla fall ligger nere för tillfället. Trots det hänger bloggen med och uppdateras med jämna mellanrum med betraktelser, bok,-film- och kulturrecensioner. Så får det bli - i alla fall ett tag fram över känns det som.

Kommentarer och dina egna reflektioner är välkomna - dialog är utveckling och utveckling är framtid.

AnnaPanna

Skumma saker händer på Öland

Skumtimmen är en tid på dygnet när dagen lider mot sitt slut och då man gärna samlas i köket för att berättar historier eller nyheter r för varandra enligt författaren Johan Theorin som har skrivit "Skumtimmen" - en sträckläsningsbok som utspelar sig i det öländska landskapet.

Den lilla pojken Jens försvinner just i skumtimmen och spåren efter honom försvinner lika snabbt som dimman drar sig tillbaka. Cirka tjugo år senare får pojkens morfar en barnsandal med posten som självklart river upp gamla minnen, sorger,spöken och historier. Vem är det där Nils Kant som en gång spred skräck hos människorna på alvaret? Kan det verkligen vara så att han går igen? Hur ärliga och uppriktiga är människorna som för tjugo år sedan hjälpte till med att leta efter pojken? Vem kan man egentligen lita på och hur långt kan makt och girighet driva människor?

Skumtimmen är en bok om sorg och oändlig saknad och en historia där skuggorna från det förflutna sveper in i nutiden - från Ölands karga natur och befolkning, bakåt till andra världskriget, bort till Karibiska havets hamnar och tillbaka igen.

Läs den!

Betyg: fyra nervkittlande guldstjärnor

AnnaPanna

Twittra ut dina budskap

Nu har även jag börjat testa Twitter, en typ av microblogg som ger en snabb uppdatering om läget hos vännerna och hos dem som du är nyfiken på. På Twitter kan du själv sprida dina budskap till allt och alla - snacka om oanade möjligheter. En som var tidigt ute på Twitter är B. Obamana och det syns på hans sida - hans anhängare är många. Våra svenska politiker vill ju inte vara sämre och har varit flitiga Twitter-användare nu i EU-valtider. Om det har hjälpt upp valdeltagandet är svårt att säga, men visst är det nödvändigt att våga utveckla sig och testa nya kanaler, och det är positivt att våra politiker anammar Obamas kommunikationsstrategier. Som kommunikatör känns det både kul och stressigt med alla nya medier som dyker upp. För en sak är säker; hänger vi inte med i utvecklingen av nya kanaler hamnar vi garanterat utanför och vem är det då som styr budskapen?

AnnaPanna

Inte alls så dumt, Mia

Mia Törnbloms självutlämnande bok "Så dumt" ger en bra och skitig beskrivning av hur livet på samhällets missbruksbotten är. Ett liv som hela tiden går ut på att jaga efter nya kabbar, tabletter eller människor att lura på prylar och/eller pengar.

I den här boken förstår jag hur Mias drivkraft till förändring, tacksamhet och förlåtelse får henne att göra bokslut med sitt tidigare liv för att överleva. Ja, så illa var det när hon tog tag i sitt missbruk och fick hjälp med att bryta upp från sitt liv som narkoman. Vägen till hennes idag goda självkänsla har varit lång och tuff och boken ger en hel del reflektioner på vilka turer Mia har tagit för att komma vidare från total självförakt till att acceptera, förlåta och förändra sin situation.

Okey, det är ingen djuplodande personlig-utvecklings-bok, men ger mig ändå en vink om att känna tacksamhet och göra det bästa av mina val och beslut. Boken ger utrymme för eftertanke och det gillar jag helt enkelt.

Betyg: fyra insiktsfulla guldstjärnor

AnnaPanna

RSS 2.0