Danskt politiskt maktspel på hög nivå

"Den tredje makten" är en intresse- och samhällsväckande film om det politiska spelet bakom kulisserna. En maktkamp på hög nivå som murveln Ulrik Torp kommer på spåret genom läckor inom den politiska kåren. Kampen på toppen är hård och partivännerna drar sig inte för att hänga ut varandra för att nå framgång. Samtidigt visar journalistkåren vilken makt och möjlighet de har att blottlägga maktspel om de får tillgång till rätt information, och om de vågar utmana etablissemanget.

Den här filmen sätter igång en del tankar kring det politiska spelet och journalistikens villkor. Den tar upp ett  samhällsfenomen som oroar många. Vem går i andras ledband och hur hanterar journalister och politiker varandras dagordning? Den tredje makten känns som en viktigt inlägg i debatten och fungerar fint som diskussionsöppnare om du är intresserad av att reflektera över maktens dagordning.

Jag säger det återigen; danskarna är grymt duktiga på att göra film och det visar sig återigen i denna spännande politiska thriller.

Betyg: fyra nervpirrande guldstjärnor

AnnaPanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0