Vila på norsk nedstämdhet

"Vila på gröna ängar" är den tredje delen i trilogin om syskonen Neshov och Torunn. För att få mest valuta för pengarna ska du läsa "Berlinerpopplarna" och "Eremitkräftorna" först - annars har du svårt att hänga med i alla upp- och nerfall som drabbar syskonen.

I denna bok är brorsdottern Torunn i fokus eftersom hon mer eller mindre har tagit över släktgården - mot sin vilja verkar det som med tanke på hur hennes känsloliv utspelar sig. Hennes farbröder dyker upp med jämna mellanrum i boken - Margido verkar äntligen ha insett att det finns ett liv utanför kistorna och Erlend är lika energisk som vanligt, om inte mer eftersom han nu även står inför uppdraget pappa. Den hemlighetsfulle farfar´n/gammelfarbror´n lyser upp tillvaron trots det enkla och borglömda liv han lever. Han och Torunn utvecklar ett speciellt förhållningssätt till varandra som förmedlar både utanförskap och stark värme. Även denna bok förmedlar en stark känsla av förträngda känslor som har svårt att komma till ytan på grund av många års känslomässiga blockeringar. Det vilar en sorgsenhet över samtliga syskon Neshov som dock gör tappra försök att närma sig varandra i denna bok.

Betyg: nja, den håller inte riktigt lika hög nivå som de två tidgare böckerna. Det vilar en norsk nedstämdhet över boken som gör den stundom tung att läsa så jag ger den 3 guldstjärnor med matt stjärnglans.

AnnaPanna

Kommentarer
Postat av: stadshusdirren

Visst måste jag få veta hur det blir; klart det är spännande med de två bebisarna - blir det två bebisar?! Klart det blir intressant att läsa om farfar Neshov: hans personlighet är en gåta. Jag inväntar på pocketversionen.

2009-01-30 @ 22:20:48
URL: http://stadshus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0