Skumma saker händer på Öland

Skumtimmen är en tid på dygnet när dagen lider mot sitt slut och då man gärna samlas i köket för att berättar historier eller nyheter r för varandra enligt författaren Johan Theorin som har skrivit "Skumtimmen" - en sträckläsningsbok som utspelar sig i det öländska landskapet.

Den lilla pojken Jens försvinner just i skumtimmen och spåren efter honom försvinner lika snabbt som dimman drar sig tillbaka. Cirka tjugo år senare får pojkens morfar en barnsandal med posten som självklart river upp gamla minnen, sorger,spöken och historier. Vem är det där Nils Kant som en gång spred skräck hos människorna på alvaret? Kan det verkligen vara så att han går igen? Hur ärliga och uppriktiga är människorna som för tjugo år sedan hjälpte till med att leta efter pojken? Vem kan man egentligen lita på och hur långt kan makt och girighet driva människor?

Skumtimmen är en bok om sorg och oändlig saknad och en historia där skuggorna från det förflutna sveper in i nutiden - från Ölands karga natur och befolkning, bakåt till andra världskriget, bort till Karibiska havets hamnar och tillbaka igen.

Läs den!

Betyg: fyra nervkittlande guldstjärnor

AnnaPanna

Kommentarer
Postat av: Informatören

Ja, den var bra. Funderar på att läsa Johans nya som finns ute på topplistan nu. Fast jag kom hem med fyra andra idag - det finns så himla många böcker man vill läsa.

Midsommarkram till dig AnnaPanna!

2009-06-19 @ 13:45:24
URL: http://stadshus.blogspot.com
Postat av: AnnaPanna

Du skriver väl recensioner om böckerna när du har läst dem? Hoppas du hade en "bok- och matvänlig" midsommarafton, kompis!

Kram.

2009-06-21 @ 11:42:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0